O nas

Društvo krajanov Limbarska Gora je bilo ustanovljeno leta 1994 in se takoj pridružilo takratnim organizatorjem prireditve Pohod po nagelj na Limbarsko goro.

V društvu si že od vsega začetka prizadevamo izboljšati kvaliteto življenja v tej odročni hribovski vasici.  Najprej smo izboljšali cestno infrastrukturo, zdaj pa se trudimo obnavljati in ohranjati stavbno in kulturno dediščino, da bi ta priljubljena izletniška točka postala še bolj privlačna za obiskovalce. Vsi dolgoletni obiskovalci so lahko opazovali prenovo zunanjosti obeh kapelic, ki jih pozdravijo na vrhu Gore.

Kar 10 let smo prirejali odmevni koncert Slovo poletju z glasbo, kjer smo dajali priložnost mladim glasbenikom in s svojevrstnim likom kmečkega dekleta Johance obujali spomin na stare kmečke običaje in moravško govorico.

Zadnja leta v jesenskem času organiziramo vedno bolj priljubljeni Tek na Limbarsko goro, ki že tudi postaja tradicionalen.

Vedno več pozornosti namenjamo druženju med člani in povezovanju z drugimi društvi, da bi na ta način privabili več mladih v svoje vrste, kar nam počasi tudi uspeva.

Člani društva smo ponosni na vse izvedene projekte in ponosni na svoj kraj, ki ga imamo radi, ga spoštujemo in ohranjamo.

Več informacij o našem društvu in različnih prireditvah, ki jih organiziramo, lahko poiščete na uradni spletni strani www.dklimbarskagora.si