Koncert 20 let

Koncert ob 20. obletnici delovanja DK Limbarska gora

Decembra leta 1994 so se zbrali krajani Limbarske gore in Hrastnika in ustanovili Društvo krajanov Limbarska gora v želji po hitrejšemu napredku vasi. Njihova motivacija je bila, da bi čimprej dobili vodovod, telefon in izboljšali cestno infrastrukturo proti Limbarski gori dosegli pa so, da je Limbarska gora ena izmed redkih razglednih točk, ki je dostopna po asfaltirani poti iz dveh smeri.

Dvajset let delovanja so se člani odločili proslaviti v nedeljo 14.12.2014, ko so v Kulturnem domu v Moravčah pripravili prireditev s katero so se želeli zahvaliti sponzorjem, donatorjem, sodelujočim društvom in vsem, ki jih pri njihovem delu spremljajo in podpirajo. Posebna glasbena gostja prireditve je bila Klapa Sidro. Scenarij, ki ga je napisala gimnazijka Karmen Vehovec, je obiskovalce na zabaven in sproščen način popeljal skozi leto v društvu. V svojih besedah je nakazala kako približno poteka delo člana društva in kaj vse se je tekom leta potrebno dogovoriti, hkrati pa opomnila na simboliko, ki jo društvo ohranja s svojim delovanjem. S sestro Eriko sta za obiskovalce zapeli tudi dve pesmi in povezovali prireditev skupaj z Ireno Ravnikar.

Obiskovalci so imeli priložnost prisluhniti Moravškemu triu, ki je nastal skupaj s prireditvijo Slovo poletju z glasbo in si v času svojega delovanja ustvaril veliko prepoznavnost po Sloveniji, sčasoma pa so se njihove poti žal razšle. Kot v dobrih starih časih so tudi tokrat razveselili občinstvo, kot znajo le fantje izpod Limbarske gore! V našem narečju je spregovorila tudi Johanca, ki je starejšim obudila spomin na vasovanje, mlajšim pa dala izvirno idejo za osvajanje. Prireditev se je zaključila s podelitvijo zahvale najpomembnejšim podpornim stebrom Društva krajanov Limbarska gora; članoma Franciju Logaju in Francki Toman ter Občini Moravče, Osnovni šoli Moravče (skupaj s Podružnično šolo Vrhpolje in Vrtcem Vojke Napokoj) Društvu podeželske mladine, PGD Moravče, Bernardi Mal in Franciju Urankarju.

Irena Ravnikar, foto: Manca Borštnar